Sperus-logga.jpg

12680024.JPG

Bruk, riskbruk och missbruk

Beroende är en upplevelse som växer fram som en reaktion på något som känns så tryggt och lugnande att man inte kan vara utan det. Inte bara alkohol och droger utan även aktiviteter som arbete, ältande och porrsurfande kan fylla denna funktion.

Det finns många typer av beroenden som; arbete, sex, träning, shopping, mat, spel och drogberoende. Oavsett hur beroendet ser ut så skapar det lidande i form av kroppsliga, känslomässiga, sociala och ekonomiska följder.

Det är viktigt att ta reda på vad beteendet har för funktion och att kartlägga vidmakthållande faktorer. Beroendet är ofta ett sätt att söka tillfällig njutning, kickar, spänning och hantera känslomässigt obehag.

Sperus erbjuder kurser i Mindfulnessbaserad KBT för personlig utveckling och balans med fokus att bryta mönster i relationer, arbete, träning, shopping, mat, sex, som skapar problem i ditt liv.

Psykoterapi & Coaching - KBT, Schematerapi, ACT

Viary app

Motiverande samtal där du tar reda på hur du vill leva ditt liv, blir medveten om dina behov och tar steg att leva fullt ut. Ett liv där du är huvudperson, tar hand om dig, sätter gränser, är nyfiken, har goda relationer och visar känslor. Coaching mellan träffarna i vardagen med appen Viary.

Certified user Viary

Verktyg som förebygger och behandlar sömnproblem, oro, smärta, depression. Du övar att hantera stress som ingår i livet, minskar den du kan påverka, bryter mönster med kontroll, låg självkänsla, svartsjuka, destruktiva relationer, otrohet och försök att lösa andras problem. Förebygger återfall i gamla vanor med socker, tobak, alkohol, sex och köpberoende.

Stresshantering

Erbjudande Terapi och Coaching, 45 min (ordinarie pris 1.200:-):

Lilla paketet, 1-5 samtal:

Testa personlig vägledning, metod, personkemi med kartläggning och förslag på upplägg.

Just nu: 1200:- per gång

Mellanpaketet, 5 samtal:

Motiverande samtal med verktyg för förändring och action plan från tanke till handling.  

Just nu: 1200:- per gång

Stora paketet, 10 samtal:

Personlig vägledning med verktyg som bryter mönster och förebygger återfall i gamla vanor.

Just nu: 995:- per gång

Ledare: Åsa-Marie Sandelin

Mottagning: No 18 Office & Lounge, Birger Jarlsg 18 A, 3 tr, Stureplan

LS00031.JPG

Viary app

Mindfulnessträning KBT-Yoga-Meditation som stresshantering i träningsprogram av forskare.

Kom i form på 8 veckor med KBT-Yoga-Meditation som verktyg för stresshantering och återfallsprevention i reaktiva mönster. Kursen kan användas som friskvård och rehabilitering av arbetsgivare.

Anmälan: asa-marie@sperus.se

Stresshantering som förebygger och behandlar sömnbrist, oro, smärta, depression. Gruppträning med kroppskännedom varvat med föreläsning. Du övar mellan passen i  vardagen för psykologisk flexibilitet med appen Viary.

Träning för reflektion och återhämtning med erbjudande att ta reda på hur du vill leva ditt liv, bli medveten om dina behov och ta steg att leva fullt ut. Ett liv där du är huvudperson, tar hand om dig, sätter gränser, är nyfiken, har goda relationer och visar känslor.

Du övar hantera stress som ingår i livet, minskar den du kan påverka, bryter mönster med kontroll, låg självkänsla, svartsjuka, destruktiva relationer, otrohet och försök att lösa andras problem. Förebygger återfall i gamla vanor med socker, tobak, alkohol, sex och köpberoende.

Passar dig som vill ändra riktning eller lever nära anhörig med funktionshinder, sjukdom, missbruk med anpassning på bekostnad av dina behov. Du lär dig acceptans, självrespekt, impulskontroll som hjälper dig möta utmaningar på ett nytt sätt.

Programmet integrerar mindfulnessbaserad stressreduktion och KBT-baserad återfallsprevention. Det innebär att vi lär ut färdigheter för stressreduktion kombinerat med tekniker hur man kan förhålla sig till sina tankar på ett flexibelt sätt för att undvika att fastna i grubblande som leder till depression.

Du får även lära dig tekniker för att hantera reaktiva mönster som är ett vanligt inslag i återfall i olika former av missbruk och medberoende gällande alkohol, mat, träning, spel, sex och köpberoende.

I detta 8-veckors program träffas vi en gång i veckan för gruppträning där vi likt ett gym tränar meditation, yoga, och KBT tekniker för att minska stress i vardagen och förebygga återfall i gamla möster som är skapar ohälsa.

Mellan träningspassen övar du dagligen de övningar vi gått igenom tillsammans i din vardag. Som hjälp har du appen Viary där du kan inspireras av hur andra tränar och lyssna på ljudfiler med övningar. Det går även utmärkt att göra detta utan app för den som önskar. 

Vi tränar tillsammans med övningar som passar alla oavsett tidigare erfarenhet, ålder, kondition i kläder vi bär för dagen kostym, myskläder, dräkt.

Mindfulness är en metod för närvaro i din kropp, dina relationer, ditt liv utan att värdera och döma. Medvetenhet om tankar, känslor, kropp ger frihet att agera enligt dina värderingar.

I KBT används medveten närvaro för fokus här och nu.

Certified user Viary

Träningen följer manual från beprövad forskning i programmen:

Mindfulness Based Stress Reduction av Jon Kabat-Zinn.

Mindfulness Based Relapse Prevention av Sarah Bowen, Alan Marlatt.

Du tränar själv med appen Viary mellan träffarna.

Priser och datum:

Gruppträning

Mindfulnessträning

Vecka 1. Automatpiloten och återfall

Vecka 2. Risksituationer och sug

Vecka 3. Mindfulness i vardagen

Vecka 4. Mindfulness högrisksituationer

Vecka 5. Acceptans förhållningssätt

Vecka 6. Att se tankar som tankar

Vecka 7. Balans och livsstil

Vecka 8. Vikten av socialt sammanhang

4 träningspass och retreat i tystnad:

Pris: 4.960 exkl moms.

8 träningspass och retreat i tystnad:

Pris: 7.990 exkl moms.

Ledare: Åsa-Marie Sandelin & Ola Lundström

Mottagning Stockholm

Birger Jarlsgatan 18 A, vån 3

Stureplan, Stockholm

0709 74 57 11

Åsa-Marie Sandelin

Åsa-Marie Sandelin:

Leg. Arbetsterapeut,
Leg. Psykoterapeut,
cert. Schematerapeut handledare, specialiserad i mindfulnessbaserad KBT, ACT, DBT med psykoterapi, coaching, handledning, parterapi, stand up, för privatperson, företag, organisation.

Sperus mottagning: Birger Jarlsgatan 18 A, vån 3. Stockholm

 © Sperus 2017