Sperus-logga.jpg

183600025.JPG

Köpberoende

Köpberoende är att använda shopping för att lindra ensamhet, oro, ångest, depression, tomhet och stress. Man shoppar tvångsmässigt för att få ett ökat välbefinnande, oavsett vilka negativa konsekvenser detta får för en själv, ekonomin och de närstående.

Köpberoende går så gott som alltid ut över privatekonomin. Man övertrasserar sina konton, lånar pengar av andra, skuldsätter sig med lättillgängliga krediter t ex sms lån och shoppar för pengar som ska gå till räkningar.

Shopping kan jämföras med alkoholism, drogmissbruk, spelberoende och ätstörningar. Det handlar om att söka tillfällig njutning och fly undan från stunden. Köpberoende leder till allvarliga sociala, känslomässiga och ekonomiska följder.

Sperus erbjuder kurser i Mindfulnessbaserad KBT för utveckling och balans i livet med fokus att bryta mönster i relationer, shopping, arbete, träning, mat, sex som skapar problem i ditt liv.

Tvångsmässigt och impulsdrivet shoppande befriar från ångest, depression ända tills verkligheten slår tillbaka och man ser konsekvenserna då starka skuldkänslor tar över.

Många betraktar köpmissbruk som ett ”lyxproblem” och förstår inte lidande som ligger bakom där den drabbade kan känna så stark avsky för sig själv och sitt beteende att självmord känns som den enda utvägen.

Det är viktigt att ta reda på vad köpberoendet har för funktion och att kartlägga vidmakthållande faktorer. Beroendet är ofta ett sätt för individen att söka tillfällig njutning, kickar, spänning och hantera känslomässigt obehag.

Psykoterapi & Coaching - KBT, Schematerapi, ACT

Viary app

Motiverande samtal där du tar reda på hur du vill leva ditt liv, blir medveten om dina behov och tar steg att leva fullt ut. Ett liv där du är huvudperson, tar hand om dig, sätter gränser, är nyfiken, har goda relationer och visar känslor. Coaching mellan träffarna i vardagen med appen Viary.

Certified user Viary

Verktyg som förebygger och behandlar sömnproblem, oro, smärta, depression. Du övar att hantera stress som ingår i livet, minskar den du kan påverka, bryter mönster med kontroll, låg självkänsla, svartsjuka, destruktiva relationer, otrohet och försök att lösa andras problem. Förebygger återfall i gamla vanor med socker, tobak, alkohol, sex och köpberoende.

Stresshantering

Erbjudande Terapi och Coaching, 45 min (ordinarie pris 1.200:-):

Lilla paketet, 1-5 samtal:

Testa personlig vägledning, metod, personkemi med kartläggning och förslag på upplägg.

Just nu: 1200:- per gång

Mellanpaketet, 5 samtal:

Motiverande samtal med verktyg för förändring och action plan från tanke till handling.  

Just nu: 1200:- per gång

Stora paketet, 10 samtal:

Personlig vägledning med verktyg som bryter mönster och förebygger återfall i gamla vanor.

Just nu: 995:- per gång

Ledare: Åsa-Marie Sandelin

Mottagning: No 18 Office & Lounge, Birger Jarlsg 18 A, 3 tr, Stureplan

Prova på! Mindfulnessträning:
Meditation-Yoga-KBT.

Mindfulnessträning i 8-veckors program av forskare. Gruppträning i kroppskännedom med Meditation-Yoga och KBT tekniker hur du bryter reaktiva mönster som skapar stress i vardagen.
Erbjudande: Gå 4 eller 8 gånger i öppen grupp de datum och tider som passar dig! Kursen räknas som friskvård av arbetsgivare.
Anmäl tid & datum till asa-marie@sperus.se

Stresshantering i 8-veckors program med meditation, yoga, KBT av forskare som förebygger och behandlar sömnbrist, oro, smärta, depression. Gruppträning med kroppskännedom varvat med föreläsning. Du övar mellan passen i vardagen appen Viary. Kursen räknas som friskvård av arbetsgivare.

Träning för reflektion och återhämtning med erbjudande att ta reda på hur du vill leva ditt liv, bli medveten om dina behov och tar steg att leva fullt ut. Ett liv där du är huvudperson, tar hand om dig, sätter gränser, är nyfiken, har goda relationer och visar känslor. Du tränar mellan passen i vardagen för psykologisk flexibilitet.

Du övar hantera stress som ingår i livet, minskar den du kan påverka, bryter mönster med kontroll, låg självkänsla, svartsjuka, destruktiva relationer, otrohet och försök att lösa andras problem. Förebygger återfall i gamla vanor med socker, tobak, alkohol, sex och köpberoende.

Passar dig som vill ändra riktning eller lever nära anhörig med funktionshinder, sjukdom, missbruk med anpassning på bekostnad av dina behov. Du lär dig acceptans, självrespekt, impulskontroll som hjälper dig möta utmaningar på ett nytt sätt.

Atlet - funktionshindrad tränar tillsammans oavsett erfarenhet, ålder, kondition i kläder vi bär för dagen kostym, myskläder, dräkt.

Mindfulness är en metod för närvaro i din kropp, dina relationer, ditt liv utan att värdera och döma. Medvetenhet om tankar, känslor, kropp ger frihet att agera enligt dina värderingar.

I KBT, Schematerapi, ACT används medveten närvaro för fokus här och nu.

Certified user Viary

Träningen följer manual från beprövad forskning i programmen:

Mindfulness Based Stress Reduction av Jon Kabat-Zinn.

Mindfulness Based Relapse Prevention av Sarah Bowen, Alan Marlatt.

Du tränar själv med appen Viary mellan träffarna.

Priser och datum:

Gruppträning i öppen grupp .

4 träningspass och miniretreat i tystnad:

Pris: 4.960 exkl moms.

8 träningspass och miniretreat i tystnad:

Pris: 7.990 exkl moms.

Ledare: Åsa-Marie Sandelin, Ola Lundström, Johanna Holmdahl.


LS00031.JPG

Mottagning Stockholm

Birger Jarlsgatan 18 A, vån 3

Stureplan, Stockholm

0709 74 57 11

Åsa-Marie Sandelin

Åsa-Marie Sandelin:

Leg. Arbetsterapeut,
Leg. Psykoterapeut,
cert. Schematerapeut handledare, specialiserad i mindfulnessbaserad KBT, ACT, DBT med psykoterapi, coaching, handledning, parterapi, stand up, för privatperson, företag, organisation.

Sperus mottagning: Birger Jarlsgatan 18 A, vån 3. Stockholm

 © Sperus 2017