Sperus-logga.jpg

Exempel på problem

par-brygga_RL00250.jpg
citat-red.png

Jag var utmattad och ledsen och kände

att det var ett stort misstag att skaffa barn  citat-red.png

Kvinna 37 år, art director

– Jag sökte hjälp hos en psykoterapeut när mitt första barn var ett halvår gammalt. Jag var trött och nedstämd och full av tvivel på min egen förmåga som mamma. Ibland kände jag mig oduglig och olämplig som förälder och ville bara fly från allt ansvar. Jag var utmattad och ledsen och kände att det var ett stort misstag att skaffa barn. Till råga på allt hade jag starka skuldkänslor för att jag ens kunde tänka så!

Jag gick regelbundet på träffar i mammagruppen men höll mina problem för mig själv. Alla de andra kvinnorna verkade så trygga i sin mammaroll så jag var rädd att de skulle se ner på mig om jag berättade hur jag kände. Min terapeut uppmuntrade mig att berätta hur jag upplevde min situation.

Efter lång tvekan tog jag slutligen mod till mig och berättade om mina upplevelser för de andra mammorna och upptäckte till min förvåning att de hade känt likadant i större eller mindre utsträckning. De hade liksom jag visat upp en lycklig fasad inför andra och dolt sina verkliga känslor av rädsla för att uppfattas som konstiga. Vi blev alltmer förtroliga med varandra och kände en djup lättnad och samhörighet i gruppen. Några av dem har blivit nära vänner som jag kan dela såväl glädje som sorg med.

Kontakta oss pil2.png

Mottagning Stockholm

Birger Jarlsgatan 18 A, vån 3

Stureplan, Stockholm

0709 74 57 11

Åsa-Marie Sandelin

Åsa-Marie Sandelin:

Leg. Arbetsterapeut,
Leg. Psykoterapeut,
cert. Schematerapeut handledare, specialiserad i mindfulnessbaserad KBT, ACT, DBT med psykoterapi, coaching, handledning, parterapi, stand up, för privatperson, företag, organisation.

Sperus mottagning: Birger Jarlsgatan 18 A, vån 3. Stockholm

 © Sperus 2017