Sperus-logga.jpg

Exempel på problem

DP1764081.JPG

citat-red.png

Jag belånade min vigselring,

som försvann när pantbanken blev rånad  citat-red.png

Kvinna 44 år, fd butikschef

- Tingsrätten har i sitt domslut föreskrivit så kallad öppen psykiatrisk vård, men från samhällets sida finns mycket lite hjälp att få. Köpberoende finns inte angivet som diagnos och vården tycks stå handfallen inför allt som faller utanför alkohol- och drogmissbruk.

Efter rättegången fortsätter jag att brottas med mina svårigheter – att komma tillbaka till livet, att sluta känna skam, att förhålla mig till min livslånga skuld. Den hjälp jag har är min privata psykoterapi som jag själv betalar. Tillsammans med min psykoterapeut har jag fått redskap för att hantera mitt köpberoende.

Vägen går framåt, om än något krokigt ibland. Jag har fått några återfall där lusten att shoppa blivit för stark. Vid ett tillfälle belånade jag min vigselring och några andra smycken, som sedan försvann när pantbanken blev rånad.

Både jag och min familj kämpar oss igenom flera svåra stunder, men det viktiga är att kampen hela tiden leder mot det rätta målet. Något som hjälper mig att stå emot suget, är att jag har funnit ett lugn inom mig själv genom att utöva yoga en stund på morgonen.

Mot mitt beroende kommer jag att få föra en livslång kamp. Inom mig vet jag att jag aldrig mer kommer kliva över gränsen och göra något olagligt. Jag kan på inga villkor utsätta min familj eller mig själv för det. Nu har jag lärt mig att det går att lära sig leva med de djupa sår som barndomen ger och att det nattsvarta tomrummet inuti mig kan fyllas av kärleken till min familj och till livet, istället för att hela tiden längta efter det jag aldrig fått. Jag har funnit andra vägar att lindra min ångest och fylla mitt inre tomrum.

Kontakta oss pil2.png

Mottagning Stockholm

Birger Jarlsgatan 18 A, vån 3

Stureplan, Stockholm

0709 74 57 11

Åsa-Marie Sandelin

Åsa-Marie Sandelin:

Leg. Arbetsterapeut,
Leg. Psykoterapeut,
cert. Schematerapeut handledare, specialiserad i mindfulnessbaserad KBT, ACT, DBT med psykoterapi, coaching, handledning, parterapi, stand up, för privatperson, företag, organisation.

Sperus mottagning: Birger Jarlsgatan 18 A, vån 3. Stockholm

 © Sperus 2017