Sperus-logga.jpg

Exempel på problem

MYA01739.JPG

citat-red.png

Jag raggade

för att må lite bättre  citat-red.png

Man 38 år, artist

- I början försvarade jag mig med att jag helt enkelt gillade sex. Jag tyckte att jag blev en gladare och roligare pojkvän av att vara med andra, trots att jag hade en partner. När min pojkvän kom på mig med att vara otrogen och vi hade gjort slut, uppmanade han mig att söka hjälp. Men det dröjde ytterligare något år innan jag började reflektera över mitt beteende och tillslut sökte hjälp hos en psykoterapeut. En tjejkompis konstaterade att jag var som hon – jag var ständigt aktiv och sökte tröst och bekräftelse på krogen för att slippa känna negativa känslor.

I dag inser jag att jag använt mig av sex som en tillfällig lösning på problem; för att må bättre, bli gladare eller få ett kvitto på att jag duger. Men jag har aldrig känt mig som en sexmissbrukare. Jag har alltid varit intresserad av de män som jag har haft sex med, men när jag fått dem i säng har jag sällan velat fortsätta relationen.

De gånger jag har haft sex med andra fastän jag hade en relation kunde jag känna att det var ett barnsligt beteende. Mitt förhållande knakade i fogarna och jag behövde få bekräftelse på att jag dög.

Genom terapin insåg jag att jag värderat mig själv utifrån om en man ville ligga med mig eller inte. När jag var ledsen raggade jag för att må lite bättre, men ofta slutade det med att jag mådde ännu sämre. I dag tar jag stöd från nära vänner om jag är ledsen. Jag gillar fortfarande att gå på krogen, men nu är målet inte längre att hitta en tillfällig partner utan att umgås med mina vänner.

Jag tar ansvar för mig själv och söker en nära och monogam relation med en man som jag kan bygga ett liv med.

Kontakta oss pil2.png

Mottagning Stockholm

Birger Jarlsgatan 18 A, vån 3

Stureplan, Stockholm

0709 74 57 11

Åsa-Marie Sandelin

Åsa-Marie Sandelin:

Leg. Arbetsterapeut,
Leg. Psykoterapeut,
cert. Schematerapeut handledare, specialiserad i mindfulnessbaserad KBT, ACT, DBT med psykoterapi, coaching, handledning, parterapi, stand up, för privatperson, företag, organisation.

Sperus mottagning: Birger Jarlsgatan 18 A, vån 3. Stockholm

 © Sperus 2017