Sperus-logga.jpg

Exempel på problem

TA01188.JPG

citat-red.png

Nu förstår jag

att jag jobbat bort mina känslor  citat-red.png

Man 49 år, advokat

- Jag passade nog inte in på beskrivningen av en deprimerad person, inte som jag tyckte. Jag gick ut varje helg förut och ibland i veckan. Och visst drack jag då men jag tål mycket och gör aldrig bort mig även om det ofta blev sent. Sedan gick jag i KBT-terapi tjugo gånger och jag slutade festa och satsade på jobbet i stället.

Jag levde ensam i alla år fastän jag har varit sambo en gång i tiden och haft familj och flera korta relationer sedan dess. Barnen har hunnit bli stora, de har växt upp hos sin mamma, hon ville ha det så och jag tyckte det var lika bra. De var så små och jag jobbade ändå så mycket och så tävlade jag på fritiden.

Men så träffade jag en tjej som det blev allvar med. Hon tyckte att mitt jobbande var galet – jag fattade ingenting. När jag skar ner på det kom olustkänslorna ikapp mig. Till slut gick jag till läkaren och fick antidepressiva. Nu, efter att jag har träffat en psykoterapeut, förstår jag att jag jobbat bort mina känslor. Det är så klart svårt att berätta om. Mina kollegor tycker att jag har förändrats då jag bryr mig mindre om karriären och mer om att vara hemma med dem jag tycker om. Jag önskar att jag hade insett det här mycket tidigare, då hade nog mina livsval sett annorlunda ut.

Kontakta oss pil2.png

Mottagning Stockholm

Birger Jarlsgatan 18 A, vån 3

Stureplan, Stockholm

0709 74 57 11

Åsa-Marie Sandelin

Åsa-Marie Sandelin:

Leg. Arbetsterapeut,
Leg. Psykoterapeut,
cert. Schematerapeut handledare, specialiserad i mindfulnessbaserad KBT, ACT, DBT med psykoterapi, coaching, handledning, parterapi, stand up, för privatperson, företag, organisation.

Sperus mottagning: Birger Jarlsgatan 18 A, vån 3. Stockholm

 © Sperus 2017