Sperus-logga.jpg

Exempel på problem

LS00031.JPG

citat-red.png

Kvinnorna var tilldragande på olika sätt

men gav mig samma känslor av upphetsning, makt och skuld  citat-red.png

Man 58 år, journalist

- När jag var nitton hade jag två flickvänner. Kvinnorna var tilldragande på olika sätt men gav mig samma känslor av upphetsning, makt och skuld. Trots all uppmärksamhet som jag ägnade de kroppsdelar som jag slickade eller smekte visste jag knappt vem de där kroppsdelarna tillhörde. Jag vidtog alltmer utstuderade åtgärder för att lura dem, tills jag inte längre bara ljög bara om var jag hade tillbringat föregående kväll utan också vilka mina vänner var. Jag var övertygad om att upptäckt skulle betyda slutet på båda förhållandena och en ensamhet som var svårare än något som jag tidigare hade upplevt. När jag till slut blev avslöjad kände jag till min förvåning lättnad och var övertygad om att det var det som jag hade velat hela tiden.

Inom några veckor hade jag ett nytt förhållande med en annan kvinna. Jag träffade henne regelbundet men bedrog henne så fort jag hittade någon som var villig att hoppa i säng med mig. När det förhållandet började kännas för instängt gjorde jag slut; tanken var att det var bättre att överge än att bli övergiven. Jag fann andra engångsligg med kvinnor vilkas namn jag glömde så snart som de lämnade mitt hus nästa morgon; treveckors affärer som började med en träff och trappades upp till kärleksförklaringar och planer för en framtid som aldrig infriades; långa perioder av gemensamt hushåll med kvinnor vilkas personligheter jag fann mer irriterande för var månad som gick.

En oföränderlig känslocykel åtföljde varje kärleksaffär med åtrå, ömhet och avsky. Om jag ville ligga med henne eller gifta mig med henne och ge henne barn spelade ingen roll. I början var det bara den där längtan som ett föräldralöst barn som tittade in genom ett fönster och såg en familj som satte sig ner för att äta middag. För att uppnå den lyckan var jag villig att förvandla mig till vilken slags man som helst.

I det ögonblick då jag förstod att hon skulle ligga med mig kände jag en stark känsla att vara levande som var bättre än sex. Min kuk var bara ett verktyg som gjorde det möjligt för mig att utöva makt över henne. Om jag alls uppnådde orgasm var det bara ett avbrott i erövrandet. Jag var upptagen på detta sätt under de följande fjorton åren.

Mitt beteende förändrades. I tre år var jag trogen mot en enda kvinna. Efter vår brytning låg jag med minst två olika partner i veckan under nästan två år. Jag gifte mig. Jag skilde mig. Min syn på mig själv svängde, ibland under en enda natt, från frigjord sexatlet till föraktlig fähund, från offer till plågoande, från den som krossar hjärtan till den som får sitt hjärta krossat.

Under de sista månaderna av det där livet behövde jag bara träffa en attraktiv kvinna för att gå igenom hela cykeln på några ögonblick – längtan efter tillfredssällelse, osäkerhet, panik och avsky fladdrade förbi snabbt. De där känslorna var nu uppblandade med en växande insikt om att jag var sjuk. Jag längtade efter något som ingen kvinna kunde ge mig. Jag hämnades oförätter som ingen kvinna någonsin hade tillfogat mig. Jag levde ett liv som var välbekant, som ett fängelse är välbekant för fången. Ingenting av detta var i sig tillräckligt för att få mig att sluta förrän jag hade att välja mellan att sluta eller ta livet av mig.

Kontakta oss pil2.png

Mottagning Stockholm

Birger Jarlsgatan 18 A, vån 3

Stureplan, Stockholm

0709 74 57 11

Åsa-Marie Sandelin

Åsa-Marie Sandelin:

Leg. Arbetsterapeut,
Leg. Psykoterapeut,
cert. Schematerapeut handledare, specialiserad i mindfulnessbaserad KBT, ACT, DBT med psykoterapi, coaching, handledning, parterapi, stand up, för privatperson, företag, organisation.

Sperus mottagning: Birger Jarlsgatan 18 A, vån 3. Stockholm

 © Sperus 2017