Sperus-logga.jpg

Exempel på problem

RL00094.JPG

citat-red.png

Jag är uppmärksam på att livet

behöver bestå av annat än ekonomiska rapporter  citat-red.png

Man 67 år, revisor

- Efter högskolestudierna jobbade jag några år på revisionsbyrå. Där var vi flera som talade om att öppna egen firma med redovisning och ekonomisk rådgivning. Nu är det snart 20 år sedan vi slutade på den tidigare arbetsplatsen och blev egna företagare. Senaste åtta åren har jag varit själv då vi under krisåren på 90-talet inte kunde fortsätta tillsammans på grund av dålig lönsamhet.

Det har blivit för mycket arbete och för lite av livet utanför där familj och mitt tidigare intresse för friluftsliv och golf har krympt till nästan ingenting. Jag märkte inte själv min förändring och hur stressen ökade och präglade min tillvaro. Jag skötte en del ekonomisk administration åt en grupp psykologer men förstod ändå inte att jag själv var illa ute trots viss kännedom om stress och ohälsa.

När jag missade min dotters läkarexamen som var inplanerad sedan länge insåg jag att jag hade problem. Sökte hjälp hos en KBT terapeut. Efter några få väldigt givande samtal kunde jag hitta en del lösningar som jag inte hade kommit på själv.

Min dotter har kommit över att jag missade hennes stora dag och säger att hon är glad över att det i varje fall kom någonting gott ur mitt missöde. Idag har jag gått ner i arbetstid och avvecklat några uppdrag som det inte har varit lönsamt att fortsätta med då de tog alltför mycket av mig som person i anspråk. Ekonomiskt var det kanske svårt att förstå då det var några av mina tidiga och ekonomiskt mest lönsamma klienter som jag förstod sög musten ur mig.

På hälsocentralen dit jag först vände mig ville de att jag skulle prova medicin mot nedstämdhet och för min dåliga sömn vilket jag själv var mycket tveksam till. Nu tror jag att jag kan klara mig vidare på egen hand bara jag är mer uppmärksam på att livet behöver bestå av annat än olika ekonomiska rapporter som måste vara inne före visst datum.

Kontakta oss pil2.png

Mottagning Stockholm

Birger Jarlsgatan 18 A, vån 3

Stureplan, Stockholm

0709 74 57 11

Åsa-Marie Sandelin

Åsa-Marie Sandelin:

Leg. Arbetsterapeut,
Leg. Psykoterapeut,
cert. Schematerapeut handledare, specialiserad i mindfulnessbaserad KBT, ACT, DBT med psykoterapi, coaching, handledning, parterapi, stand up, för privatperson, företag, organisation.

Sperus mottagning: Birger Jarlsgatan 18 A, vån 3. Stockholm

 © Sperus 2017