Sperus-logga.jpg

Exempel på problem

CB044122.JPG

citat-red.png

Det är skönt

att vara sig själv igen  citat-red.png

Man 78 år, pensionerad ingenjör

- Min fru och jag levde ett ganska stilla pensionärsliv och gjorde allt vi brukade. Inget ansträngande direkt, utan mest umgänge med barn och barnbarn och så lite resor. Men så fick jag problem med ögonen och av det blev jag allt tröttare och ängsligare. Rädd på något sätt. Det var inget roligt att träffa andra. Jag kände mig dålig som inte ville något längre. När jag skulle hålla tal för min dotter på hennes födelsedag visste jag inte vad jag skulle säga – jag som alltid älskade sådant – och jag orkade inte se efter vårt landställe längre.

Till slut var jag mest hemma, såg på tv och åt, fast jag hade ingen aptit heller. Min fru blev naturligtvis orolig. Hon hade aldrig sett mig så här. Så skulle jag på en hälsoundersökning och läkaren frågade mig hur jag mådde. På något sätt lyckades jag berätta hur jag mådde. Jag fick medicin mot nedstämdhet i kombination med samtal hos en psykoterapeut och fick tillbaka energin. Det känns trevligt att leva igen trots att jag är gammal och jag minns det jag varit med om som mörkt och tråkigt. Det är skönt att vara sig själv igen.

Kontakta oss pil2.png

Mottagning Stockholm

Birger Jarlsgatan 18 A, vån 3

Stureplan, Stockholm

0709 74 57 11

Åsa-Marie Sandelin

Åsa-Marie Sandelin:

Leg. Arbetsterapeut,
Leg. Psykoterapeut,
cert. Schematerapeut handledare, specialiserad i mindfulnessbaserad KBT, ACT, DBT med psykoterapi, coaching, handledning, parterapi, stand up, för privatperson, företag, organisation.

Sperus mottagning: Birger Jarlsgatan 18 A, vån 3. Stockholm

 © Sperus 2017