Sperus-logga.jpg

00674664.JPG

Erbjudande Parterapi, 60 min (ordinarie pris 1.500:-)

Kartläggning, 4 samtal:

Testa personlig vägledning, metod och personkemi med analys hur problem uppstår, vidmakthålls, bryts medförslag på upplägg

Just nu: 1.200:- per gång

Parterapi - Schematerapi och IBCT

Vi erbjuder parterapi för dig som vill utveckla relationen och stärka ert förhållande. Metoderna kan tillämpas i alla relationer oavsett samlevnadsform t ex i arbetsgruppen, vänskapsrelationen eller med föräldrar och syskon. För par som vill separera eller återförenas kan vi hjälpa till med ett bra avslut/nystart och gott samarbete.

Kanske får du inte dina behov bemötta och hanterar din frustration genom att dra dig undan, jobba, träna, tröstäta, shoppa, flirta, skåpsupa, vägra sex? Vi arbetar med svartsjuka, otrohet, separationsrädsla och sexuella problem med bristande lust. Andra vanliga teman är olika behov av tid tillsammans, närhet, ansvar, överdriven anpassning till partnern och sjukdom hos nära anhörig.

Så funkar det

  1. Ni kommer gemensamt och berättar om er situation och önskat fokus i parterapin. Vi beskriver vårt arbetssätt och ger förslag på åtgärder.
  2. Individuellt samtal med ena parten med fokus på relationshistoria, bakgrund, livshändelser.
  3. Individuellt samtal med andra parten med samma fokus.
  4. Fjärde samtalet går vi igenom hur problemen uppstår och vidmakthålls samt ger förslag på behandlingsupplägg. En del par väljer här att gå vidare på egen hand medan andra går in i aktiv förändringsfas genom parterapi.

En viktig del i terapin är att ta ställning till och agera utifrån hur du vill vara som partner. Ofta är det inte olikheter som är problemet utan krav på förändring som skapar motsatt effekt. Ni får lära er tekniker för att bryta negativa mönster och skapa en kärleksfull relation med, trygghet, närhet och respekt för varandras olikheter.

Vi är legitimerade psykoterapeuter trygga att hantera förändring i parterapi där vi målstyr med värme och engagemang. Hos oss kan ni prata om det som annars skapar distans med en trygg opartisk person som avbryter missförstånd.

Schematerapi är den metod Poul Perris använde i serien Par i Terapi som sändes i SVT. IBCT (Integrative Behavioral Couples Therapy) är en vidarutveckling av KBT för par kombinerat med ACT där du lär dig att acceptera det du inte kan förändra och leva enligt dina värderingar.

Att gå i parterapi kan vara ett spännande sätt att upptäcka nya möjligheter som hjälper dig att leva det liv du vill leva. Med hjälp av mobilappen Viary kan du mäta dina framsteg och få coaching av din terapeut mellan träffarna.

Mottagning Stockholm

Birger Jarlsgatan 18 A, vån 3

Stureplan, Stockholm

0709 74 57 11

Åsa-Marie Sandelin

Åsa-Marie Sandelin:

Leg. Arbetsterapeut,
Leg. Psykoterapeut,
cert. Schematerapeut handledare, specialiserad i mindfulnessbaserad KBT, ACT, DBT med psykoterapi, coaching, handledning, parterapi, stand up, för privatperson, företag, organisation.

Sperus mottagning: Birger Jarlsgatan 18 A, vån 3. Stockholm

 © Sperus 2017