Sperus-logga.jpg

Så funkar det

Vi tillämpar en modell där valet av tjänster skräddarsys efter dina behov. Hos oss får du inspiration och förslag på hur du kan hantera din vardag i relationer, arbete, fritid och hälsa. Vi fokuserar på det område som du vill utveckla där du får verktyg som du kan testa för ökad närvaro och flexibilitet.

MON088054.JPG

Kartläggning i fyra steg

Vi bildar oss en uppfattning om dig och din situation med utgångspunkt från frågorna: Vem är du? Vad är problemet, hur omfattande är det och vad har du gjort för att lösa det?

1. Vid första samtalet berättar du om din situation och önskat fokus i kontakten. Vi beskriver vårt arbetssätt och ger förslag på åtgärder.

2. Samtal med fokus på att kartlägga situationer i vardagen som skapar problem i ditt liv.

3. Fokus på aktuell situation i relationer, arbete, fritid, hälsa och hur du vill leva ditt liv.

4. Fjärde samtalet går vi igenom hur problem uppstår och vidmakthålls samt ger förslag på lämpligt upplägg. En del väljer här att gå vidare på egen hand medan andra går in i aktiv förändringsfas.

Förändring kan ske på tre nivåer

1. Du har problem som har negativ inverkan på din hälsa och vill genomföra en förändring för att må bättre. Du har specifika situationer som ger obehag eller särskilda rädslor utan allvarligare sociala konsekvenser. 1-15 sessioner.

2. Du har ett allvarligare problem som påverkar ditt liv och dina relationer. Du har utvecklat psykisk ohälsa som kräver fördjupad förståelse och behandling. Du upplever att du inte kan ta dig ur situationen. 15-30 sessioner.

3. Du har långvariga problem som påverkar de flesta områden i livet. Här genomförs en omfattande kartläggning av din situation med fokus på dina relationer.

Avslut

Redan i början av kontakten berör vi avslutet. Det ser olika ut för alla och anpassas utifrån individuella behov. En del avslutar sin kontakt när de uppnått målet med behandlingen medan andra behöver fortsatt stöd under en period för att kunna använda sina nya färdigheter i vardagen.

Mottagning Stockholm

Birger Jarlsgatan 18 A, vån 3

Stureplan, Stockholm

0709 74 57 11

Åsa-Marie Sandelin

Åsa-Marie Sandelin:

Leg. Arbetsterapeut,
Leg. Psykoterapeut,
cert. Schematerapeut handledare, specialiserad i mindfulnessbaserad KBT, ACT, DBT med psykoterapi, coaching, handledning, parterapi, stand up, för privatperson, företag, organisation.

Prisuppgift

Kontakta Sperus för pris och offert avseende era önskemål. Läkarbedömning, behandling och psykoterapi är momsfritt. För andra tjänster som föreläsning, kurs och handledning debiteras moms.

Sperus mottagning: Birger Jarlsgatan 18 A, vån 3. Stockholm

 © Sperus 2017